Ooit ging ik naar de Rietveldacademie om schilder te worden. Ik koesterde de droom, maar wist niet goed hoe dat aan te pakken. Ik kwam niet uit een milieu waarin kunstacademie op het lijstje stond van mogelijke opleidingen. Dus verzamelde ik jaren lang moed en was ik in de dertig toen ik de sprong waagde. Beter gefaald dat blijven wachten tot na je pensioen. Ik voelde me er als een kat in een vreemd pakhuis, en dat was waarschijnlijk wederzijds. Na het eerste jaar stuurden ze me door
naar beeldhouwen omdat ik me nooit beperkte tot het platte vlak. Dat neemt niet weg dat ik intens geboeid kan raken door schilderijen, van Pyke Koch tot Jan Makkus, van Neo Rauch tot Malevich. Van dat kunstenaarschap kwam niets terecht, schilderen bleef ik met vlagen doen.


En nu dus met pensioen. En wie weet, pak ik het schilderen ooit weer op als de boekenkasten vol staan met beeldjes. Want schilderijen bergen wat gemakkelijker op. Mocht je belangstelling hebben voor een schilderij: laat het even weten. De schilderijen met de woordbeelden mogen de deur uit voor € 250,00. De andere voor het dubbele.

 

Dick Jansen
Image is not available
Image is not available
Carla Baarspul (2023)

Iets scheppen is voor mij van belang. Niet dat het groots en meeslepend hoeft te zijn, het
kan gaan om een tekeningetje, een gedichtje, een idee voor een beeld, een overpeinzing in
de vorm van blog. Maar het kon tijdens mijn werkende bestaan net zo goed een beleidsnota
of een ontwerp voor een maatschappelijke activiteit zijn. Voor mij geldt: als ik niet iets
maakt, leef ik niet. Wat ik maak zijn als het ware mijn stepping stones waarover ik vooruit
ga. In deze website ligt het accent op dat “echte” creatieve proces: beelden, tekeningen,
gedichten, blogs. Zonder enige pretentie. Kijk eens rond. En als je er iets van vindt, dan hoor
ik dat graag.
Op deze website de creatieve kant van Dick Jansen. Voor zijn andere kant: zie https://www.linkedin.com/in/dick-jansen-2650b0a/.

Dick Jansen schept, schetst, schildert en schrijft van zich af